minusta

Työmaakoneet ja rakennuslaitteet Tervetuloa työmaakone- ja rakennuslaiteaiheisen blogin pariin! Täällä on tarkoitus jakaa tietoa eri työmaakoneista sekä käyttäjille että omistajille. Blogissa on tarkoitus jakaa kirjoituksia työkoneiden käyttöön, huoltoon, toimintaan sekä ylläpitoon liittyen. Työmaakoneilla tarkoitetaan rakennuslaitteita, mukaan lukien raskas kalusto ja kuorma-autot. Kirjoituksissa pyritään käsittelemään mahdollisimman monipuolisesti erilaisia koneita. Tältä sivustolta löydät työkoneiden arviointeja, kattavaa tietoa tuotteista, valmistajista, jakelijoista ja vuokrapisteistä. Blogissa pyritään tuomaan esille teknisiä tietoja, joiden avulla voit verrata malleja toisiinsa, sekä myös uudet markkinoilla olevat mallit. Kirjoituksessa sivutaan myös aiheita kuten tuotekehitys, tuote-tekniikka ja koneiden osto sekä myynti sekä hävittäminen. Olit sitten laitealan ammattilainen, työmaakoneiden myyjä, ostaja tai sitten käyttäjä, löydät täältä mielenkiintoista luettavaa.

Haku

Kategoriat

Ojakauhat ja muut lisävarusteet laajentavat kaivinkoneen käyttömahdollisuuksia maanrakennustöissä

Tervetuloa maanrakennus aiheisen blogin pariin. Tämän kertaisessa blogissa käsittelen kaivinkoneita ja niiden monipuolisia ominaisuuksia maanrakennuksessa.

Maanrakennuksessa käytetään monenlaisia koneita ja niiden käyttötarkoitusta voi laajentaa lisävarusteilla. Yleisimmät maanrakennuskoneet ovat erilaiset kuormaajat, kaivukoneet, telapuskutraktorit ja tavalliset traktorit, tiehöylät, tiivistyskalusto ja kuljetuskalusto. Työkoneissa käytettäviä erilaisia lisälaitteita ovat esimerkiksi erilaiset kauhat, kuten ojakauha ja myös kourat, harjat, leikkurit ja trukkipiikit. Maanrakentamisessa on tärkeää valita työhön parhaiten soveltuva kone, jonka valintaa määrittää esimerkiksi maaperän tyyppi; sen kantavuus, irrotettavuus ja routaantuneisuus. Edellä mainituin perustein valitaan koneet, joiden koko, teho ja alusta vastaavat tarvetta.

Kaivinkone on monipuolinen työkone

Kaivinkone on yksi vanhimmista edelleen käytössä olevista maatalouskoneista ja sillä on keskeinen asema maanrakennuksessa. Kaivinkoneessa on yleensä joko pyörät tai telaketjut, mutta on olemassa myös autoalustaisia kaivinkoneita, jotka ovat tosin harvinaisempia. Kaivinkone on monipuolinen maan kaivamiseen tarkoitettu työkone, mutta erilaisin lisävarustein sitä voi käyttää lukemattomiin eri tarkoituksiin. Kaivinkone voi painaa sadoista kiloista tuhansiin kiloihin. Kaivukoneissa on 360 astetta kääntyvä ylävaunu, jonka ansiosta sillä on hyvä kaivusäde ja sillä voi kuormata helposti. Teholähteenä kaivinkoneissa on yleensä polttomoottori ja niiden voimansiirto on hydraulinen.

Kaivinkoneen lisävarusteet

Kaivinkoneet soveltuvat monenlaisiin maanrakennustöihin. Painosta ja alustasta riippuen niitä käytetään esimerkiksi: salaojakaivantoihin, pieniin ja isoihin putkikaivantoihin, kuormaukseen, kadunrakennukseen, purkutöihin, teiden rakentamiseen ja talojen peruskaivantoihin. Tela-alustaisia kaivinkoneita käytetään yleisimmin niiden vakauden ansiosta vaikeakulkuisessa ja heikosti kantavassa maastossa. Pyöräalustaisia kaivinkoneita käytetään yleisimmin pientyömailla ja kaupunkialueella tapahtuvissa maanrakennustöissä. Muita maanrakennustöissä käytettäviä kaivukoneita ovat esimerkiksi kaivurikuormaajat ja traktorit, jotka sopivat hyvin pienien töiden yleiskoneeksi ja talvella lumitöihin. Kaivinkoneisiin on saatavissa erilaisia kauhoja, jotka soveltuvat erilaisiin töihin. Näihin kuuluvat esimerkiksi; kynsi- tai kaivukauha, jonka huulilevyssä on piikkejä ja joka sopii esimerkiksi louheen tai routaisen maan käsittelyyn ja kuormaamiseen. Kaapelikauha tai salaojakauha on kapea ja sopii käytettäväksi kapeisiin kaivuihin, esimerkiksi salaojille ja sähköputkille. Muotokauha tai ojakauha soveltuu hyvin ojankaivamiseen ja luiskakauha tai tasauskauha soveltuu pintojen muotoiluun ja tasaukseen.

Kaikki maanrakennuksessa käytettävät työkoneet ja niihin tarvittavat lisävarusteet kannattaa hankkia luotettavalta asiantuntijalta.

Lisätietoa työkoneiden lisävarusteista voit lukea esimerkiksi Terästyö T. Salminen Oy sivuilta.

tag: