minusta

Työmaakoneet ja rakennuslaitteet Tervetuloa työmaakone- ja rakennuslaiteaiheisen blogin pariin! Täällä on tarkoitus jakaa tietoa eri työmaakoneista sekä käyttäjille että omistajille. Blogissa on tarkoitus jakaa kirjoituksia työkoneiden käyttöön, huoltoon, toimintaan sekä ylläpitoon liittyen. Työmaakoneilla tarkoitetaan rakennuslaitteita, mukaan lukien raskas kalusto ja kuorma-autot. Kirjoituksissa pyritään käsittelemään mahdollisimman monipuolisesti erilaisia koneita. Tältä sivustolta löydät työkoneiden arviointeja, kattavaa tietoa tuotteista, valmistajista, jakelijoista ja vuokrapisteistä. Blogissa pyritään tuomaan esille teknisiä tietoja, joiden avulla voit verrata malleja toisiinsa, sekä myös uudet markkinoilla olevat mallit. Kirjoituksessa sivutaan myös aiheita kuten tuotekehitys, tuote-tekniikka ja koneiden osto sekä myynti sekä hävittäminen. Olit sitten laitealan ammattilainen, työmaakoneiden myyjä, ostaja tai sitten käyttäjä, löydät täältä mielenkiintoista luettavaa.

Haku

Kategoriat

Kumitelat, metallitelat ja pyöräalustaiset kaivinkoneet – miten alustat eroavat toisistaan

Kaivinkone on rakennustyömaan monitoimityökone. Niitä on erilaisia ja monilla eri lisävarusteilla, voi niiden käyttöä laajentaa entisestään. Tämänkertaisessa blogi kirjoituksessa aiheena on kaivinkoneiden erilaiset alustatyypit, kuten kumitelat tai metallitelat ja minkälaisille työmaille ne sopivat parhaiten. Tervetuloa mukaan blogin pariin ja toivottavasti löydät kirjoituksesta hyödyllistä tietoa aiheesta.

Kaivinkone on maanrakennustyömaan tärkeimpiä koneita

Rakennustyömailla kaivinkoneita käytetään monenlaisiin maanmuokkaustöihin. Työmaalla käytettävä kaivinkone valitaan sen painoluokan mukaan sekä sen, minkälaisia työtehtäviä sillä halutaan suorittaa ja minkälaisissa tiloissa. Pienemmät kaivinkoneet sopivat yleensä pienempiin ja ahtaampiin tiloihin sekä kevyempiin töihin kuin suuremmat ja raskaat kaivinkoneet, joilla voi liikutella suuria massamääriä ja jotka vaativat enemmän tilaa toimintaansa. Raskaammilla kaivinkoneilla voi myös kaivaa kovia maalajeja, koska niissä on tarpeeksi voimaa siihen.

Kaivinkoneiden alusta vaikuttaa siihen, minkälaiselle työmaille ja töihin ne sopivat parhaiten

Kaivinkoneet eroavat toisistansa myös alustansa puolesta. Tela-alustaiset koneet ovat kaikista vakaimpia käytössä, koska telat jakavat niiden painon tasaisesti laajalle alueelle. Tela-alustaisia koneita käytetään yleensä pitkäkestoisilla työmailla ja ne soveltuvat hyvin käytettäväksi savisella ja upottavalla työmaalla. Metalliset telat kestävät myös kivikossa ja matalan painopisteen ansiosta, niillä voi myös työskennellä tukevasti rinteessä. Kaivamisen lisäksi tela-alustaiset kaivinkoneet sopivat myös maa-ainesten lastaamiseen. Raskaan tela-alustaisen kaivinkoneen siirtämiseen työmaiden välillä tarvitaan kuljetuskalustoa, joka valitaan koneen painon ja leveyden mukaan.

Pyöräalustaisia kaivinkoneita käytetään yleensä työmailla, jotka ovat lyhytkestoisimpia ja niihin ei kustannusten vuoksi kannata siirtää kuljetusta vaativaa, painavaa tela-alustaista kaivinkonetta. Pyöräalustaisia koneita voidaan siirtää helpommin työmaalta toiselle, koska niillä voidaan ajaa liikenteessä, mutta niilläkään ei ole järkevää ajaa kovin pitkiä matkoja. Pehmeässä ja huonosti kantavassa maastossa työskentelyyn pyöräalustaiset kaivinkoneet eivät sovellu, koska niiden liikkuvuus työmaalla ei ole kovin hyvä.  

Kaivinkoneet, joissa on kumitelat, soveltuvat yleensä parhaiten pienille työmaille. Kumitelat löytyvät yleisimmin pienemmistä kaivinkoneista, mutta toisinaan niitä käytetään myös isommissakin koneissa. Työmaalla kumitelat ovat hiljaiset, mutta eivät tarjoa yhtä vakaata alustaa kuin metalliset telat keveytensä vuoksi ja kivikkoisessa tai louhikkoisessa maastossa ne voivat revetä tai lähteä pois paikoiltaan. Tutustu laajemmin kaivinkoneen kumiteloihin vaikkapa Ham-Re Oy sivustolla.

tag: