minusta

Työmaakoneet ja rakennuslaitteet Tervetuloa työmaakone- ja rakennuslaiteaiheisen blogin pariin! Täällä on tarkoitus jakaa tietoa eri työmaakoneista sekä käyttäjille että omistajille. Blogissa on tarkoitus jakaa kirjoituksia työkoneiden käyttöön, huoltoon, toimintaan sekä ylläpitoon liittyen. Työmaakoneilla tarkoitetaan rakennuslaitteita, mukaan lukien raskas kalusto ja kuorma-autot. Kirjoituksissa pyritään käsittelemään mahdollisimman monipuolisesti erilaisia koneita. Tältä sivustolta löydät työkoneiden arviointeja, kattavaa tietoa tuotteista, valmistajista, jakelijoista ja vuokrapisteistä. Blogissa pyritään tuomaan esille teknisiä tietoja, joiden avulla voit verrata malleja toisiinsa, sekä myös uudet markkinoilla olevat mallit. Kirjoituksessa sivutaan myös aiheita kuten tuotekehitys, tuote-tekniikka ja koneiden osto sekä myynti sekä hävittäminen. Olit sitten laitealan ammattilainen, työmaakoneiden myyjä, ostaja tai sitten käyttäjä, löydät täältä mielenkiintoista luettavaa.

Haku

Kategoriat

Seulakauhat ja muut kaivinkoneiden lisävarusteet laajentavat niiden käyttöaluetta

Kaivinkone on työmaiden monipuolinen työmyyrä ja maanrakennuksessa niitä on käytetty jo 1900-luvun alkupuolelta lähtien. Ensimmäiset kaivinkoneet olivat höyryvoimalla toimivia ja aiemmin kaivinkoneiden kaivulaitteet olivat vaijeritoimisia ja mekaanisella voimansiirrolla varustettuja. Nykyään kaikissa kaivinkoneissa on hydraulistoiminen voimansiirto ja ne ovat dieselkäyttöisiä. On myös jo kehitetty sähköisiä kaivinkoneita, joista minikaivureita on myöskin ollut myöskin testikäytössä. Työkoneet ja työmaat aiheuttavat myös paljon päästöjä ja melua ympäristöön, joten hiljaisempia ja ympäristöystävällisempiä tapoja ja koneita kehitetään kokoajan työmailla käytettäväksi. Mukavaa, että olet löytänyt tämän maanrakennuksesta ja siinä käytettävistä työkoneista kertovan blogin pariin. Tämänkertaisena aiheena on kaivinkoneen lisävarusteet, kuten esimerkiksi seulakauhat. Toivottavasti löydät aiheesta mielenkiintoista tietoa.

Kaivinkonetyyppi valitaan työmaan tarpeiden mukaan

On olemassa sekä tela-alustaisia että pyörillä kulkevia kaivinkoneita ja molempiin on saatavilla lukuisia eri lisävarusteita. Tela-alustaiset ja pyöräalustaiset kaivinkoneet sopivat käytettäväksi erilaisissa töissä; tela-alustainen kaivinkone on pyöräalustaista vakaampi työmaalla, mutta sen liikuttelemiseen tarvitaan aina kuljetus. Pyöräalustaisia kaivinkoneita voidaan ajaa työmaalta toiselle mutta vain lyhyitä etäisyyksiä, koska sen ajonopeus on vain 40 km/h. Tela-alustaisen kaivinkoneen etuihin kuuluvat sen vakaus ja se, että sitä voi käyttää hyvin myös pehmeällä, esimerkiksi savisella työmaalla ja sen metalliset telat kestävät hyvin myös kivikossa. Kaivinkoneen valintaan työmaalle vaikuttaa sen koko, teho ja alusta.

Kaivinkoneisiin on saatavilla erilaisia lisävarusteita

Nykyaikaisiin kaivinkoneisiin löytyy monia erilaisia lisävarusteita, jotka monipuolistavat niiden käyttöaluetta todella paljon. Lisävarusteita on saatavilla sekä maankaivamiseen, mutta myös muihin tehtäviin, kuten esimerkiksi purkutöihin tai hakkuutöihin. Erilaisilla kauhoilla varustettuina, kaivinkoneella voidaan, erilaisten kaivutöiden lisäksi, esimerkiksi lajitella maa-ainesta, johon sopii seulakauha tai leikata asfalttia, johon sopii asfalttileikkuri.

Kaivinkoneeseen saatavia lisävarusteita ovat erilaiset kauhat, kuten seulakauhat, kaapelikauhat, kuokkakauhat, tasoituskauhat, luiskakauhat, ojakauhat ja lastauskauhat. Muita lisälaitteita ovat esimerkiksi asfalttileikkuri, energiapuukourat, kaapeliaurat, lajittelukourat, kanto tai kiviharat, routapiikit, trukkipiikit ja puomiharjat. Osa kauhoista on tarkoitettu erilaiseen kaivamiseen, kuten kaapelikauhat ja kuokkakauhat. Osa kauhoista sopii hyvin maa-aineksen seulontaan, kuten seulakauhat ja tasoituskauha taas sopii nimensä mukaisesti hyvin maan tasoitukseen. Lisävarusteet kaivinkoneeseen löydät jälleenmyyjältäsi, esimerkiksi MultaVEX Oy:lta.

tag: