minusta

Työmaakoneet ja rakennuslaitteet Tervetuloa työmaakone- ja rakennuslaiteaiheisen blogin pariin! Täällä on tarkoitus jakaa tietoa eri työmaakoneista sekä käyttäjille että omistajille. Blogissa on tarkoitus jakaa kirjoituksia työkoneiden käyttöön, huoltoon, toimintaan sekä ylläpitoon liittyen. Työmaakoneilla tarkoitetaan rakennuslaitteita, mukaan lukien raskas kalusto ja kuorma-autot. Kirjoituksissa pyritään käsittelemään mahdollisimman monipuolisesti erilaisia koneita. Tältä sivustolta löydät työkoneiden arviointeja, kattavaa tietoa tuotteista, valmistajista, jakelijoista ja vuokrapisteistä. Blogissa pyritään tuomaan esille teknisiä tietoja, joiden avulla voit verrata malleja toisiinsa, sekä myös uudet markkinoilla olevat mallit. Kirjoituksessa sivutaan myös aiheita kuten tuotekehitys, tuote-tekniikka ja koneiden osto sekä myynti sekä hävittäminen. Olit sitten laitealan ammattilainen, työmaakoneiden myyjä, ostaja tai sitten käyttäjä, löydät täältä mielenkiintoista luettavaa.

Haku

Kategoriat

Laadukkaat trukkien renkaat takaavat työn turvallisuuden

Trukit ovat tavaroiden siirtämiseen ja nostamiseen suunniteltuja ajettavia moottorilla varustettuja laitteita, joiden nostokyky perustuu hydrauliikkaan. Trukkeja käytetään etupäässä varastoissa ja tehtaissa. Polttomoottoritrukki käyttää polttoaineena nestekaasua, dieseliä tai bensiiniä ja sähkökäyttöisessä on akku. Trukit luokitellaan niiden nostokapasiteetin ja nostotekniikan mukaan.

Trukkityypit

Kaikkein yleisimmin käytetty trukkityyppi on vastapainotrukki. Se on käytössä erityisen monipuolinen soveltuen sekä kuorman lastaukseen että purkuun. Lavansiirtovaunu on suunniteltu lavojen siirtoon ja sen nostokorkeus ulottuu kahteenkymmeneen metriin saakka. Pinontavaunussa on masto, jonka avulla lava on mahdollista siirtää hyllyyn. Sen nostokorkeus ulottuu viiteen metriin. Saman tyyppinen laite on myös tukipyörätrukki. Lisäksi on olemassa kapeille käytäville suunniteltuja työntötrukkeja, pitkien tavaroiden siirtoon tarkoitettuja kylkitrukkeja ja erimallisia keräilytrukkeja.

Huolellisuutta rengasvalintaan

Koska trukit kuljettavat jatkuvasti hyvin painavia lasteja, on trukkien renkaat valittava huolella. Pääsääntönä on, että renkaat tulee valita laitevalmistajan ohjeiden mukaan. Kuten autonrenkaisiin, on rengastiedot painettu trukin renkaiden kylkiin. Jos ne eivät ole sieltä kulumisen vuoksi luettavissa, kannattaa rengastiedot tarkistaa ohjekirjasta tai ottaa yhteyttä laitevalmistajaan.

Trukkien renkaat pitävät sisällään useita laatuja. Kimmokumirenkaassa on kestävä vulkanoitu kumi terässylinterin päällä. Se on kestävä rengas lähinnä sisäkäyttöön. Ilmakumirengas on autonrenkaan tyyppinen ristikuteinen vyörengas, joka tarvitsee erityisen vannenauhan tai joskus myös sisäkumin. Renkaan ulkopinta on kuvioitu samaan tapaan kuin autonrenkaissa. Joskus ilmakumirenkaan voi täyttää uretaanikumilla, mikä tekee niistä puhkeamattomia. Joustokumirenkaat ovat kestäviä ja puhkeamattomia täyskumirenkaita. Niitä käytetään alustoilla, joilla saattaa olla teräviä esineitä. Polyuretaanirenkaat ovat kevyet, mutta kestävämmät kuin kumirenkaat. Ne ovat erityisen pitävät kitkaominaisuutensa ansiosta. Joissakin sisätiloissa saatetaan tarvita tahraamattomia renkaita, jotka eivät jätä jälkiä lattiaan. Niiden hankaluutena on staattisen sähkön muodostaminen, minkä vuoksi renkaita kehitetään edelleen. Nykyään markkinoilla on olemassa jo joitakin sähköä johtavia tahraamattomia rengasmalleja.

Rengasmateriaaleja

Tavallisimmat rengasmateriaalit ovat kumi ja polyuretaanihartsi. Näiden lisäksi käytetään vahvistavina ainesosina hiilimustaa ja piidioksidia. Renkaita voidaan vahvistaa autonrenkaiden tapaan teräsvaijerilla ja nailonkankaalla. Lisäksi kumi voidaan vulkanoida, jolloin se saadaan tasaisesti kovaksi kerrokseksi teräksen ympärille.

Talvirengas tehdään lamelloimalla uusi tai vanha umpi- tai ilmarengas, jolloin siihen ikään kuin viilletään uusia pitäviä kuvioita. Talvikäyttöön on trukkeihin olemassa myös lumiketjuja.

Edulliset rukkien renkaat meiltä: Ham-Re Oy.

tag: